Je bent hier:

Wat doe je met ''gelukzoekers''?

Gelukzoekers (voornamelijk jongeheren uit de beslist niet onveilige landen Marokko en Algerije) zorgen voor bijzonder veel overlast en zorgen er bovendien voor dat de algemene stemming tegen echte vluchtelingen steeds slechter aan het worden is.

En als je dan kijkt hoe simpel dit probleem is op te lossen dan vraag je jezelf toch echt af waarom we al die malloten in Den Haag en Brussel zoveel salaris betalen.

Om te beginnen komt 80% naar Europa met een veerboot of een vliegtuig en als we bij het verlaten van dat vervoermiddel de paspoorten net zo zouden controleren als bij het aan boord gaan dan zijn we direct al wat stappen verder. Want iedereen zonder geldig paspoort gaat terug aan boord en dus mee terug naar huis. En natuurlijk maken we een mooi filmpje dat later als ze alsnog hun paspoort hebben weggegooid met een gezichtsherkenningsprogramma (326 punten woordwaarde bij Scrabble) weer gebruikt kan worden om ze even op de feiten te wijzen.

Alle anderen die door de mazen van het net glippen en zogenaamd ''asiel'' aanvragen alsof ze uit Syrie komen en die geen documenten kunnen overleggen zetten we gewoon vast. We laten deze mensen verhoren door echte Syriers (die hebben we inmiddels genoeg) en als ze door de mand vallen - en dat gaat ongetwijfeld gebeuren want een andere nationaliteit faken is niet zo simpel - en je valt direct door de mand als je onderhanden wordt genomen door iemand die wel uit dat land komt.

En zodra je dan weet dat ze de zaak belazeren worden ze vast gezet en niet zoals nu de straat op gejaagd waar ze vrij mogen roven, bedreigen en erger. Sterker nog, zolang ze niet open en eerlijk voor hun nationaliteit uitkomen blijven ze vastzitten en zodra ze wel voor hun nationaliteit uitkomen worden ze teruggestuurd naar dat land. Wel worden financiele middelen en dure telefoons in beslag genomen en gebruikt om de transportkosten te dekken.

En deze (meestal) jongeheren hebben geen geld om een dure advocaat te betalen.... Dus daar staat het leger der rechtsverdraaiers alweer klaar om op kosten van de belastingbetaler te verdedigen. Nou....Gewoon niet dus want als die advocaat geld wil dan zal de gedetineerde dat zelf moeten zien te betalen. En natuurlijk hebben we wetten die aangeven dat iedereen in Nederland recht heeft op rechtsbijstand. Dus moeten we zorgen dat ze nooit letterlijk ''over de grens komen''. Het maken van een statenloze zone is dus van belang in heel de EU en zodra ieder land een dergelijke statenloze zone heeft mogen ze uiteraard altijd een advocaat bestellen. Een Nederlandse als ze die kunnen betalen en een Pro Deo uit het land waar ze vandaan zeggen te komen als ze geen geld hebben (en dat hebben ze niet want dat is veiligheidshalve in beslag genomen en bevroren).

En ja , dit klinkt heel hard maar neem van mij aan dat ze binnen een week ineens weer weten wat hun echte nationaliteit is en graag terug gaan. 

En laten we eerlijk zijn.... Zolang ze gevangen zitten moeten ze ook eten wat de pot schaft. Geen documenten???? Nou, wij eten ook om de dag varkensvlees dus als je zo gek bent op ons land pas je jezelf maar aan of je moet maar met een hongerig buikje gaan slapen.